Coolprinting.nl
Welkom > Boeken > Marskramer van de muze

Marskramer van de muze

Tijdens een presentatie in Theater 'de Speeldoos' in Baarn heeft auteur Leo Boudewijns onlangs het eerste exemplaar van zijn nieuwste boek aangeboden aan cabaretier Paul van Vliet. De auteur trakteerde de aanwezigen op een lezing gelardeerd met muziekfragmenten die veel positieve reacties opleverde.

Het boek gaat over de muziek in zijn leven, zijn leven in de muziek. Als jongetje van tien zong hij in de opera 'La Bohème, en in het jongenskoor van de 'Matthäus Passion'. De gitaar was zijn eerste instrument, maar musicus werd hij toch niet.

Hij kwam in de jaren vijftig bij Phonogram/Philips -de grammofoonplatenafdeling van het concern- en was actief in het redigeren en ontwerpen van lp hoezen. Later werkte hij op de Publiciteit en Public Relations afdeling tot hij tot meer zakelijke verantwoordelijkheden werd geroepen. Als directeur van Phonogram en later van de overkoepelende organisatie NVPI was hij ondermeer verantwoordelijk voor de viering van het eeuwfeest van de geluidsopname, die Edison honderd jaar eerder voor het eerst had uitgevonden.

Maar de muziek stond voor hem altijd op de eerste plaats, alle muziek, want als 'fonograaf' kon je je geen voorkeuren permitteren. Alle genres, van Johannes de Heer tot Johnnie Hoes, verdienden zijn volle aandacht.
Het boek verhaalt kostelijke anekdotes en ontmoetingen uit zijn ruim veertig jarige loopbaan.

Uitgave: Prominent, Baarn. In de goede boekhandel verkrijgbaar à € 22.-