Coolprinting.nl
Welkom > Nieuws archief > Aether 112

Aether 112


De nieuwe Aether interessanter dan ooit

Het julinummer van Aether, dat zojuist is verschenen, bestrijkt weer een aantal historisch interessante onderwerpen en bewijst daarmee nogmaals zijn bestaansrecht. Nederland kent geen ander tijdschrift dat de geschiedenis van radio, televisie en fonografie op zo'n ontspannen maar niettemin historisch verantwoorde wijze beschrijft en beoordeelt.

In dit nummer draagt oud VARA radioproducer Co de Kloet een boeiend artikel bij over het ontstaan van het radioprogramma 'De rooie haan', dat veertig jaar geleden van start ging en waaraan tal van politieke prominenten maar al te graag hun medewerking gaven. Verder portretteert hij een van de grote mannen in de Nederlandse showbusiness, trompettist, componist, tekstdichter en platenproducer Jackie Bulterman. Een rijk geďllustreerd stuk met aandacht voor klassiekers als 'Door de nacht klinkt een lied', 'Weet je nog wel dien avond in den regen?' en 'Bij de halte van 9'.

Renso van Bergen schreef een interessant portret van de eigenzinnige NOS Voorzitter Emile Schüttenhelm, een dwarsligger met een geheel eigen stijl. Tjako Fennema leverde een enthousiaste bijdrage over het Jiddische cabaret gezelschap Lilalo. Verder aandacht voor de wedergeboorte van de lp, recensies van boeken en nieuwe cd's en een overweldigend aantal historische foto's ondermeer een van Paul Witteman als jonge journalistieke hond.

Voor geďnteresseerden: een abonnement kost slechts 16 euro voor vier nummers per jaar. Mail naar Herman 't Hoen: willi43.1@kpnmail.nl . Van harte aanbevolen!